Laster Arrangementer

Materialforum – fysisk deltakelse - Fullført.

NB: Materialforum blir kun digitalt denne gangen

Meld deg på her

Rehabilitering og ventilasjon

Målgruppe: Medlemmer av Grønn Byggallianse eller Byggevareindustrien.

Tema:
Bli med og knus myter! Hvordan oppnå et godt inneklima i eksisterende og rehabiliterte bygg, og unngå at ventilasjon blir et argument for riving?

Program:

 • Arne Førland-Larsen (LINK Arkitektur) forteller om hvordan ventilasjon ble løst i rehabilitering av den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo.
 • Line Røseth Karlsen (Høegh Eiendom) og Karina Nilsen (GK) forteller om prosjektet Glynitveien 33, og deler noen foreløpige resultater for realisert ombruksandel og utslippsreduksjon. Prosjektet har et hårete mål om 100 % ombruk av ventilasjonsprodukter, og er tilknyttet forskningsprosjektet Grønn VVS.
 • Magnus Lind (Norconsult) forteller om hvordan det eksisterende byggets utforming påvirker valg av ventilasjonsløsninger ved rehabilitering, og deler erfaringer fra prosjektene Kommunegården i Bærum og Schweigaards gate 15 (Tollgaarden) i Oslo.

  Om materialforum

  Et forum for alle medlemmer på tvers av verdikjeden for å utveksle kunnskap og erfaring om materialers miljøegenskaper. Mål om Paris-proof bygg og krav i BREEAM- og FutureBuilt-prosjekter gir etterspørsel etter materialer med lave klimagassutslipp, null miljøgifter, god ressursutnyttelse og uten avgassing til innemiljøet. Det stilles også krav om å dokumentere dette på en etterrettelig måte. Dette er viktig, men vanskelig. Forumet drives i samarbeid med Byggevareindustrien.

 • Dato & tid

  5. september 09:00 – 10:30

  Deltaker samtykker til at Grønn Byggallianse kan lagre personopplysninger også etter at gjeldende arrangement er avholdt, for å sende informasjon om andre relevante arrangementer på e-post. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake ved henvendelse til post@byggalliansen.no.

  Ved påmelding bekrefter deltakeren disse vilkårene.

  Steder
  – . Online