Olav Kyrresgate 22

 

Nordea Liv AS rehabiliterer nå Olav Kyrres gate 22 i Bergen. Dette er en totalentreprise og et rehabiliteringsprosjekt med sterkt miljøfokus. Prosjektet har blitt sertifisert BREEAM-NOR Very Good i designfasen. 

Visjonen med prosjektet er å rehabilitere Olav Kyrres Gate 22 til å bli et moderne og bærekraftig  næringsbygg med gode kvaliteter i arkitektur, materialbruk og stedstilpasning. I den nederste etasjen og i deler av plan to er det planlagt for utadrettet virksomhet, mens det i etasjene over kommer kontor. Fasaden på bygget skal fremstå innbydende med store glassflater og utsmykning av smijern, og det skal skapes attraktive lokaler med god takhøyde.

BREEAM-NOR Very Good

Prosjektet, som er sertifisert BREEAM-NOR Very Good i designfasen har høye ambisjoner når det kommer til bærekraftige løsninger. Totalentreprisen Olav Kyrres gate 22 skal etterstrebe å være en pionér med hensyn til gjenbruk, og har derfor valgt ut ulike elementer i bygget som skal gjenbrukes. Dette gjelder eksempelvis gjenbruk av innvendige elementer som systemvegger, parkett og himlinger, samt gjenbruk av eksisterende vinduer i nye møteromsfronter.  Rehabiliteringsarbeidet utføres av OBAS Entreprenør, Malling og Co Eiendomsutvikling AS har prosjektledelsen og Nordea Liv AS er byggherre. Før dette prosjektet startet hadde de ulike aktørene en felles workshop (Workshop versjon 0) sammen med Grønn Byggallianse for å planlegge arbeidet. 

Bærekraftige løsninger i prosjektet

  • Materialvalg med fokus på bærekraft og fremtidig gjenbruk/resirkulering 
  • Arealene bygges opp med en grid-struktur som etter planen skal redusere behovet for rehabilitering når leietakere skiftes ut på sikt 
  • Det skal legges om til bruk av fjernvarme og solceller 
  • Så å si alle tekniske anlegg skal skiftes ut i sin helhet

Et spennende prosjekt

– Vi synes dette har vært et utrolig spennende prosjekt, selv om vi underveis har opplevd en del utfordringer og hindringer spesielt med tanke på gjenbruk. Da er det veldig bra å jobbe med en meget profesjonell byggherre som er villig til å strekke seg såpass langt for å få til miljøvennlige løsninger og oppnå definerte mål med tanke på bærekraft, sier prosjektleder Frode Seglem hos Malling & Co Eiendomsutvikling AS.

Kilder:

Byggindustrien
OBAS Entreprenører
Malling & Co Eiendomsutvikling

Om prosjektet