Nardobakken 3

Nardobakken 3 i Trondheim er det første BREEAM-NOR sertifiserte studenboligbygget i Skandinavia. Bygget med plass til 494 studenter er sertifisert BREEAM-NOR Very Good.

At Trondheim er en studentby, setter i økende grad også preg på bygningsmassen. En ny tilvekst er Nardobakken 3 som med sine åtte etasjer og 10 500 kvadratmeter gir plass til 494 studenter fordelt på 220 ettroms-leiligheter og 137 parleiligheter.

BREEAM-NOR Very Good

Nardobakken 3 har fått sertifiseringsgraden BREEAM-NOR Very Good.

Bærekraftige løsninger i prosjektet

Sosiale soner og møteplasser: Generelt er det lagt stor vekt på sosiale soner og møteplasser i dette prosjektet: Her er det blant annet felles takterrasser med panoramautsikt for beboerne og et stort uteområde i det vestvendte atriet er utstyrt med sittegrupper og et pent beplantet grøntareal. Adkomst til Nardobakken 3 skjer via en betjent resepsjon/foajé. Denne foajéen fungerer som en sosial arena med tilhørende kaffebar og store møblerte områder. I tillegg finnes det også flere andre store salongområder / lounger,  samt kinosal og lesesal. 

Bygget har kvaliteter som går ut over TEK17.

Det er godt isolert, både med tanke på temperatur og lyd.

Bygget har felles vaskeri med vaskemaskiner og tørketromler.

Sentral plassering med gang- og sykkelavstand til for eksempel NTNU på Gløshaugen og campusen på Kalvskinnet i sentrum. Det er også gode bussforbindelser når man trenger det.

Innendørs, låst og trygg sykkelparkering 

Nardobakken 3 oppleves som en revitalisering av hele nabolaget, både visuelt og med tanke på liv og aktivitet. På denne tomten var det tidligere slitne verkstedbygg.

Kilder:

  • Bygg.no
  • Heimdal

Foto:

  • Mathias Herzog
Om prosjektet