Laster Arrangementer

FULLT: Materialforum: Tilrettelegging for fremtidig ombruk av materialer - Fullført.

Tilrettelegging for fremtidig ombruk av materialer

Forumsmøtet avholdes via Zoom.

Obs: Våre forumsmøter er kun åpne for medlemmer.

Påloggingsinformasjon sendes på mail til alle deltakere i forkant av møtet.

Strakstiltak nr 7 i Eiendomsektorens veikart mot 2050, som nå 50 eiendomsselskap har forpliktet seg til å følge, sier at prosjekteringsteamet skal legge til rette for at materialer kan demonteres og ombrukes ved ombygging eller riving. Hvordan få til dette?

Det har vært mange samlinger siste tiden om ombruk og gjenvinning av materialer – både muligheter og begrensninger. Årets første materialforum tar diskusjonene ett steg videre på hvordan vi konkret må bestille for å få løsninger som muliggjør fremtidig ombruk og gjenvinning. Og vi får også eksempler på industriell bearbeiding av gamle materialer for å kunne gjenbruke dem i nye konstruksjoner.

Vi kan her lære mye av gjenbruk av tegl fra Danmark, noe Marie Winsvold og Jorunn Tyssø i Høine vil snakke om på møtet. Statsbygg og Entra har for første gang i Norge prøvd ut gjenbruk av betongelementer og vi vil høre om deres erfaringer. Hvordan bruker vi disse erfaringene i nye prosjekter, både med gjenbruk i dag og tilrettelegge for fremtidig gjenbruk?

Møtet vil være relevant for både byggherrer, prosjekterende, entreprenører og produsenter. Økt gjenbruk i dag og i fremtiden krever samarbeid i hele verdikjeden. Materialforum arrangeres av Grønn Byggallianse og Byggevareindustrien og er åpent for medlemmer i disse organisasjonene.

Meld deg på i skjema til høyre på denne siden.

Om materialforum

Et forum for alle medlemmer på tvers av verdikjeden for å utveksle kunnskap og erfaring om materialers miljøegenskaper. Mål om Paris-proof bygg og krav i BREEAM- og FutureBuilt-prosjekter gir etterspørsel etter materialer med lave klimagassutslipp, null miljøgifter, god ressursutnyttelse og uten avgassing til innemiljøet. Det stilles også krav om å dokumentere dette på en etterrettelig måte. Dette er viktig, men vanskelig. Forumet drives i samarbeid med Byggevareindustrien.

Materialforum arrangeres av Grønn Byggallianse og Byggevareindustrien og er for medlemmer i disse organisasjonene.

Hvis du holder til langt unna Oslo og ikke vil reise, er det mulig å være «flue på veggen» og delta på Skype, men da ikke være aktiv i diskusjonene av praktiske årsaker.

Mer info: Katharina Th. Bramslev

Dato & tid

Zoom
8. mai 09:00 – 12:00

Steder
Zoom – .

Andre kurs