Laster Arrangementer

Frokostwebinar med FutureBuilt: Delingsøkonomi og bærekraftig byutvikling - Fullført.

Delingsøkonomien er blitt populær og vokser i alle retninger: fra sofasurfere til Airbnb, fra loppemarkeder til finn.no, fra bysykler til bil- og sparkesykkelordninger. Hva er gevinsten når ressurser og ting deles? Er deling et viktig skritt når vi skal bevege oss til en mer bærekraftig livsstil?

På frokostmøtet får du høre om Ciceros forskningsprosjekter ShareOn og UPSCALE som ser på deling som strategi og hvordan deling kan skje i enda større skala. Helen & Hard deler erfaringer fra Gaining by sharing-prosjektet Vindmøllebakken, og OBOS forteller hvordan deling er en viktig del i flere av deres prosjekter. Frokostmøtet avsluttes med en samtale mellom foredragsholderne ledet av Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning.

Frokostmøtet arrangeres i samarbeid med FutureBuilt, Cicero og Insam.

Program

FutureBuilts forbildeprosjekter og deling
Pia Bodahl, FutureBuilt

ShareOn og Upscale. Kan vi dele oss til bærekraft? Foreløpig svar og nye spørsmål i to forskningsprosjekter om deling
Hege Westskog og Tom Erik Julsrud, Cicero

Nabohjelp, Urban Village på Furuset og fremtidens boliger på Fornebu. Hvordan implementerer OBOS deling i sine prosjekter?
Hanne Løvbrøtte og Tor Evert Lindeland, OBOS

Gaining by sharing. Case Vindmøllebakken, Stavanger
Siv Helene Stangeland, Helen & Hard

Samtale
Kristin Halvorsen, Cicero i dialog med foredragsholderne

I etterkant av frokostmøtet arrangerer vi en innovasjonsworkshop for spesielt inviterte. På denne workshopen skal det gis innspill til hvordan FutureBuilt skal jobbe med deling i forbildeprosjektene. Har du relevant erfaring/kompetanse og lyst til å bidra på denne workshopen? Send oss en e-post!

Praktisk informasjon

Digital gjennomføring: På grunn av koronaviruset vil dette frokostmøtet gjennomføres som et webinar. Når du har meldt deg på, vil vi sende deg all informasjon du trenger å vite for å kunne delta.

Påmelding: Arrangementet er gratis og åpent for alle, men påmelding er nødvendig. Meld deg på nederst på FutureBuilt sin side.

Les mer om forskningsprosjektene ShareOn og UPSCALE.

Illustrasjon: Vinnerforslaget Reinventing Cities på Furuset. Team: OBOS Nye Hjem, LPO, Bollinger + Grohmann, Veidekke

Dato & tid

28. april 08:30 – 10:00

Steder
– . Webinar

Andre kurs