Laster Arrangementer

Frokostmøte: Dagslys – kvalitetsprinsipp 2 - Fullført.

Slik gjør vi det

Grønn Byggallianse og Futurebuilt inviterer til frokostmøte på Greenhouse Oslo, tirsdag 2. april kl. 08:00 – 10:00.

Hva vil det si å ha gode dagslysforhold i bygg?

Dagslysets effekt på vår helse, trivsel og læring har de siste årene blitt godt dokumentert. Lysforhold i bygg handler om samspillet mellom dagslys og kunstig belysning. Utsyn er muligheten til å se utover fra en bygning eller lukket område. Forskning viser at manglende tilgang på dagslys skader helsa, og at utsyn mot natur og grøntarealer er bra for oss.

Du vil få se hvordan det har vært lagt til rette for gode dagslysforhold gjennom et blikk på to Futurebuilt prosjekter. Du får blant annet høre om passivhusskolen på Rykkinn som har gode dagslysforhold i alle rom, og Deichman Bjørvika som bygges med passivhusnivå og fremtidsrettede løsninger. Vi spør, hva er bestillers rolle i å sikre gode dagslysforhold?

Du møter også Tor Erik Danielsen fra Arbeidstilsynet som forteller om helseeffekten av godt dagslys. Dagslysspesialist Line R. Karlsen fra Erichsen & Horgen snakker om hvordan dokumentere dagslysforhold og viser noen løsninger for å oppnå god tilgang på dagslys.

Møtet finner sted på Greenhouse Oslo, Schweigaardsgate 34C, 0191 Oslo, Inngang fra Schweigaardsgate. Møtet blir streamet på hjemmesidene til både FutureBuilt og Grønn Byggallianse.

VELKOMMEN!

Begrenset antall plasser. Enkel frokostservering. Møtet er gratis. Meld deg på her.

Program:

08:00 – 08:30  Registering, kaffe / frokost
08:30 – 08:40  Velkommen ved Katharina Bramslev, Grønn Byggallianse
08:40 – 08:50  Helseeffekten av gode lysforhold –Tor Erik Danielsen, Arbeidstilsynet
08:50 – 09:05  Hvordan dokumentere faktiske dagslysforhold? – Line R. Karlsen, Erichsen & Horgen
09:05 – 09:20  Rykkinn Skole – Passivhus med ekstra gode dagslysforhold – Hilde Rustad, Bærum Kommune Eiendom
09:20 – 09:35  Deichmanske bibliotek Bjørvika. Passivhus, fremtidsrettede klimavennlige løsninger og mye naturlig lys – Vibeke Johnsen, Kultur og Idrettsbygg, Oslo Kommune
09:35 – 09:50  Samtale på scenen
09:50 – 10:00  Spørsmål fra salen

 

 

Andre kurs