Laster Arrangementer

Digital byggeplassbefaring med FutureBuilt til Okenøya senter - Fullført.

Bli med på digital byggeplassbefaring til Fornebu! Oksenøya barnehage, Oksenøya skole og Oksenøya bo- og behandlingssenter er i ferd med å ta form, og nå kan du bli med på digitalt besøk. Du slipper verneutstyr på befaringen, men påmelding er nødvendig

Oksenøya senter er det første og største prosjektet i Bærum der formålsbygg for unge og eldre samles på samme tomt. I tillegg er Oksenøya et av Bærum kommunes mest ambisiøse klimaprosjekt noensinne, og prosjektet har fått den høyeste miljøsertifiseringen for prosjekteringsfasen i Norge: BREEAM-NOR Outstanding. Fra før er det kun ett prosjekt i Norge som har oppnådd dette i henhold til 2016-manualen.

Store deler av barnehagen, skolen og sykehjemmet bygges i treverk, og det er også brukt ekstrem lavkarbonbetong. Byggene er prosjektert i enerigiklasse A og nær-nullenergibygg (nZEB). Det plasseres solceller på over 2500 kvadratmeter av takene. Sjøvarmepumper står for fjernvarme- og kjøling, og grønne tak skal bidra til overvannshåndteringen. Byggeplassen er hovedsaklig fossilfri.

Arkitekter er arkitektgruppen Lille Frøen as og Arkitema Architects as, og Veidekke er valgt som totalentreprenør og BREEAM AP.
Arrangementet er i samarbeid mellom FutureBuilt og Grønn Byggallianse.

Program byggeplassbefaring

For å sikre at du skal få komme deg rundt både høyt og lavt i bygget, har vi allerede vært på byggeplassen og filmet. Utbygger, entreprenør og miljørådgiver er blant dem som vil besvare skriftlige spørsmål underveis i befaringen, og det vil også bli muligheter for spørsmål og diskusjon etter selve sendingen.

Praktisk informasjon

Påmelding: Arrangementet er gratis og åpent for alle, men påmelding er nødvendig. Klikk her for å komme til påmeldingsskjema på FutureBuilt sine nettsider

Viktigste klimatiltak

  • Bruk av ekstrem lavkarbonbetong (over 70 prosent klimagassreduksjon)
  • Utstrakt bruk av massivtre (barnehagen og sykehjemmet)
  • Bruk av lokal fjernvarme -og -kjøling (sjøvann med varmepumper)
  • Bruk av solceller og energilagring
  • Nær -nullenergibygg (nZEB)
  • Høy prioritering av grønn mobilitet
  • Fossilfri byggeplass
Dato & tid

Hjemme hos deg
20. oktober 11:30 – 12:30

Forsidebilde: Knut Joner
Steder
Hjemme hos deg – .

Andre kurs