Laster Arrangementer

Afterwork med Vestre: Filmvisning av “The spaces that shape us” - Fullført.

Sted: Spaces Tullinløkka, Kristian Augusts gt. 13, Oslo
Servering: Småretter til forfriskende drikke
Pris: Gratis

Velkommen til afterwork hos Grønn Byggallianse! Det blir visning av den BBC-produserte filmen om Vestres møbelfabrikk The Plus og samtale om verdien av grønne bygg og arbeidsplasser.

Program:
Fra kl 16:30 Velkommen til Spaces Tullinløkka, ved Grønn Byggallianse. Kort presentasjon av Vestre og visning av filmen om The Plus (5 min).
17:00-17:30 Panelsamtale

Verdien av grønne bygg og arbeidsplasser.

På verdensbasis har bygg- og anleggssektoren ansvaret for omtrent 37 % av globale klimagassutslipp, 50 % av global rikdom og sørger for hjem i urbane området for mer en 60% av verdens åtte milliarder mennesker. I Norge utgjør bygg- og anleggsaktiviteter rundt 15 % av norske klimagassutslipp (kilde BNL). I tillegg kommer klimagassutslipp som skjer i Norge som følge av eksporterte produkter. Hvordan kan vi samarbeide for å nå målet om netto nullutslipp i 2050?

Samtalen ledes av Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse

– Bjørn Fjellstad, konsernleder i Vestre AS
– Sonja Horn, administrerende direktør i Entra ASA
– Magnus Meland Røed, Client Advisor, Seksjon Eiendom & Entreprenør DnB Bank
– Tonje Værdal Frydenlund, Director of Operations, Snøhetta arkitekter og styreleder Grønn Byggallianse

Filmserie: The Spaces that shape us

BBC Storyworks har skapt serien “The Spaces That Shape Us” i samarbeid med World Green Building Council (WGBC). Serien presenterer ni nyskapende byggeprosjekter fra hele verden, som akselererer bærekraft i det bygde miljøet. Vestres møbelfabrikk The Plus, på Magnor i Eidskog kommune med knappe tusen innbyggere, er én av seriens ni episoder og det eneste byggeprosjektet fra Nord-Europa.

I hele verden møter byggefirmaer, arkitekter, og eiendomsutviklere press fra investorer, banker, regulerende myndigheter, oppdragsgivere og forbrukere på å redusere klimarisiko, finne nye løsninger for å minimere klimagassutslipp. Den BBC-produserte serien utforsker ulike aspekter av menneskers liv og hvordan vi blir formet av det bygde miljøet. Vi tilbringer i gjennomsnitt 90% av tiden vår innendørs og derfor spiller bygninger en avgjørende rolle for vår helse og velvære.

I 2022 åpnet Vestre The Plus som er formgitt av det anerkjente danske arkitektkontoret Bjarke Ingels Group – BIG, og møbelfabrikken har oppnådd den høyeste miljøklassifiseringen et bygg kan oppnå, BREEAM-NOR Outstanding. The Plus er det første og antakelig det eneste fabrikkbygget i verden som oppfyller sertifikatets krevende miljøkrav, og standarder for trygge, helsefremmende og gode fysiske arbeidsmiljøer.

Dato & tid

Oslo
21. november 16:30 – 18:00

Deltaker samtykker til at Grønn Byggallianse kan lagre personopplysninger også etter at gjeldende arrangement er avholdt, for å sende informasjon om andre relevante arrangementer på e-post. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake ved henvendelse til post@byggalliansen.no.

Ved påmelding bekrefter deltakeren disse vilkårene.

Steder
Oslo – . Spaces Tullinløkka